Нова електронна услуга улеснява заявяването на финансова помощ за отопление (снимка:

...
Коментари Харесай

Пуснаха нова е-услуга за отоплението


Нова електронна услуга улеснява заявяването на финансова помощ за отопление 
(снимка: CC0 Public Domain)

Еднократна финансова поддръжка за отопление към този момент може да се съобщи и по електронен път. Това става посредством нова услуга на Портала за достъп до административни услуги на Министерство на електронното ръководство.

е оповестена от Агенция за обществено подкрепяне и е безвъзмездна. Чрез нея може да се съобщи разпределяне на еднократна финансова поддръжка за отопление за компенсиране на увеличените цени на енергоизточниците през отоплителен сезон 2022/2023.

Право на спомагателната финансова поддръжка за отопление имат лица и фамилии, които не са подавали заявление-декларация за разпределяне на целева помощ за отопление в интервала от 01.07.2022 година до 31.10.2022 година, както и такива, които към този момент са подавали документи и са получили отвод, защото средномесечният им приход е надвишил границата за достъп със сума под или равна на 40 лева или защото отводът се дължи на непълна шестмесечна регистрация в дирекциите „ Бюро по труда “ и в случай, че към 01.11.2022 година не престават да са регистрирани.
още по темата
Не е нужно получилите отвод за целева помощ за отопление лица да подават ново заявление. Еднократната финансова поддръжка ще им бъде предоставена служебно.

Заявления-декларации ще се одобряват от 1 до 14 ноември 2022 година в това число в дирекциите „ Социално подкрепяне “ (ДСП) по сегашен адрес. За да съобщи електронно услугата, потребителят би трябвало да има профил в, поддържана от МЕУ.

На са посочени нужните документи, които се подават дружно със заявката и срокът за даване на услугата. Финансовата поддръжка за отопление ще бъде изплатена еднократно през декември 2022 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР